Eisbock is een heel bijzondere bierspecialiteit: het donkere bier bekoort door zijn intense smaak, zeer aromatisch en veelzijdig.
De Eisbock heeft een lange traditie en is volgens de legende ontstaan door een gelukkig toeval. Op een noodlottige avond besloot een luie kerel de vaten niet meer van de tuin te ruimen. In de loop van de ijskoude winternacht bevroor het bier in de houten vaten en toen de meester de volgende ochtend kwam, werd de gezel gestraft door het bier te moeten drinken dat zogenaamd bedorven was. Tot ieders grote verbazing was het bier geenszins bedorven, maar een heerlijke, geconcentreerde specialiteit geworden. Door het vriesproces won het bier aan alcohol en smaak. De Eisbock was geboren! Sindsdien is de invriesmethode verder geperfectioneerd en is er geen lui persoon meer nodig om de Eisbock te brouwen.
De Eisbock vloeit in de krachtige kleur van mahonie in het glas, een licht getint schuim met fijne poriën kroont het diepdonkere bier. Het levendige kooldioxide laat de schuimkraag dansen en transporteert een heerlijk rijke geur van kruidige kruidnagel, gedroogd rood fruit, romige banaan en romige karamel naar de neus. De eerste drank is vol en smaakt heerlijk naar klassieke tarwe: kruidnagel en banaan ontmoeten rijpe pruimen in de mond, en een vleugje marsepein rondt de aroma’s af.
De Aventinus Eisbock van Schneider Weisse is een aromatische bierspecialiteit die heerlijk is als aperitief of als fijne druppel voor bijzondere momenten. Meer informatie over dit fijne bier vind je in onderstaande video!
Water, tarwemout , gerstemout , hop (Hallertauer Tradition, Magnum), gist