Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierkelders zijn een Frankische traditie die al eeuwenlang wordt geleefd en geliefd. Elke zomer openen de brouwerijen hun deuren en nodigen ze gasten uit om in de schaduw van majestueuze kastanjebomen plaats te nemen en een of twee vers getapte biertjes te drinken onder het genot van een stevig hapje. Het idee van de bierkelder stamt uit een tijd dat er nog geen elektrische koeling bestond. Er moesten diepe kelders in de berg worden gegraven om het bier daar met blokken ijs te koelen. De kastanjebomen gaven schaduw aan de kelders en zorgden voor een vleugje gezelligheid in de bar. Tegenwoordig ben je niet langer afhankelijk van opslagkelders en uitgestrekte bomen, maar de biertuinen bestaan nog steeds.
Hoog boven de daken van het stadje Buttenheim ligt bijvoorbeeld de kelder van de St. GeorgenBräu. De schaduwrijke biertuin biedt een prachtig uitzicht over het Frankische platteland en is in de zomer een populaire bestemming voor dorstige mensen van heinde en verre. Natuurlijk mag een kelderbier hier niet ontbreken. De versie van St. GeorgenBräu wordt al eeuwenlang gebrouwen volgens een recept dat van generatie op generatie is doorgegeven en rijpt tot op de dag van vandaag nog steeds in de ondergrondse kelders van de brouwerij.
De light wordt gebrouwen met lichte en donkere gerstemout en de hopsoorten Hallertauer Tradition enspalter Select. Het smaakt naar kruidige gist, romige karamel, aardse granen, citrusfrisse hop en bloeiende zomerweide. Prima!
Brouwwater, gerstemout , hop, gist