Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Handgeplukte grondstoffen van de beste kwaliteit zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Steeds meer brouwerijen schakelen hun activiteiten om naar biologisch en brouwen hun bieren uitsluitend met grondstoffen uit gecertificeerde biologische landbouw. Als je verfijnde, creatieve en technologisch geavanceerde bieren brouwt, ondersteunen uitstekende ingrediënten de inspanning en onderstrepen ze de ambachtelijke expertise met goede smaak.
Ook de Hirschbräu uit Sonthofen heeft een aantal bieren in het assortiment die zijn voorzien van het ecolabel. Dit keurmerk, toegekend door de Europese Unie, stelt strenge eisen aan boeren en vereist regelmatige kwaliteitscontroles. Het biologische bier Allgäu wordt gemaakt met de beste gerst en vier soorten hop uit Tettnang.
Het lichte exportbier heeft een alcoholgehalte van 5,2% en vloeit in een kristalheldere goudtint met een helderwitte schuimkraag in het glas. De klassieke schoonheid ruikt naar romige boshoning, lichte graan- en weidebloemen. De eerste drank is heerlijk drinkbaar en verfrissend met een lichte body en zacht koolzuur. Zongerijpt graan, gebrande mout, gouden abrikozen en pittige kruiden vormen een heerlijke combinatie. Een paar verlegen tonen van pittig citrusfruit flitsen hier en daar totdat het biergenot eindigt met een frisse, licht bittere en kruidige afdronk. Het Allgäu biologische bier van Hirschbräu is een smakelijke traktatie gemaakt van de beste ingrediënten.
Water, gerstemout , hop, gist