Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Toen brouwerij Stone 25 jaar geleden haar allereerste verjaardagsbier uitbracht, zorgde het jubileumbrouwsel voor opschudding in de toenmalige jonge ambachtelijke bierscene. De Stone IPA verspreidde zich als een lopend vuurtje en zorgde hier en daar voor pure horror. De hopbom was te intens voor de ongetrainde smaakpapillen van nieuwkomers op het gebied van ambachtelijk bier. Te veel bitterheid, te veel hop, te veel van alles! Hoewel aanvankelijk niet veel mensen van het bier hielden, bezorgde het de brouwerij toch een goede reputatie. Vanaf dat moment werd Stone beschouwd als een absolute pionier op het gebied van gehopte bieren en vervult deze pioniersrol tot op de dag van vandaag.
Het enthousiasme voor hop in de ambachtelijke bierindustrie kent inmiddels geen grenzen. De horizon is geëxplodeerd en het motto is ‘meer is meer’. Brouwers gooien obscene hoeveelheden van het groene goud in hun ketels en overtreffen elkaar in hun durf. Je zou kunnen zeggen dat Stone de bal aan het rollen heeft gebracht bij deze ontwikkeling.
In augustus 2022 vierde de brouwerij haar 26-jarig jubileum en bracht ter ere van de feestelijke gelegenheid een nieuwe en – het is moeilijk te geloven – nog intensere versie van haar vroegere IPA uit. Hun 26th Anniversary Imperial IPA overtreft hun originele creatie met een flink alcoholpercentage van 9,7%, een krachtige 80 bittereenheden en een enorme toename aan hop.
Fijne hoppige verjaardag!
Water, gerstemout , gist, dextrose, hop