Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Om hun 19-jarig jubileum te vieren kon Stone Brewing niet anders dan een felle Double India Pale Ale brouwen. De IPA is in al zijn culinaire facetten het stokpaardje van de brouwerij en moet daarom uiteraard dienen als festivalbier. Om recht te doen aan de bijzondere gelegenheid beperkte het team de hopvariëteiten tot één land. Australië herbergt een aantal unieke soorten, waaronder ongebruikelijke soorten groen goud. De variëteiten Vic Secret, Galaxy en Ella komen uit de zonovergoten hoptuinen van Australië en hebben zich van daaruit over de hele wereld verspreid. Ze geven de krachtige DIPA genaamd Downunderstruck from Stone uitbundige tonen van tropisch fruit met dominante citrus- en perziktonen en een frisse bitterheid.
Het verjaardagsbier wordt gepresenteerd in een warm honinggoudglas en is versierd met een witte kroon. Exotische tonen, ananas, citroen en perzik combineren in de neus om een uitstekende eerste indruk te creëren en het biergenot op een veelbelovende manier te laten beginnen. De smaak bestaat uit tropisch fruit en omhult het gehemelte met gouden mango, sappige ananas, rijpe papaja en pittige citruscomponenten. Een langdurige bitterheid maakt een einde aan het drinkplezier en doet zin krijgen in nog een blikje Downunderstruck.
Fijne verjaardag, steenbrouwen!
Water, gerstemout , hop, gist