Hot Irmi is de hete zus van Irmgard . En dat komt niet door hun aantrekkelijke uiterlijk, maar door de habaneros die naast de gebruikelijke ingrediënten in de ketel gingen.
Net als Irmgard wordt de Hot Irmi gebrouwen met gember, sinaasappelen, citroenen en granaatappel. Voor de fermentatie maakt Ulrike Genz gebruik van de sterke eigenschappen van Brettanomyces-gist en tovert een champagne-achtige sprankelende kwaliteit en frisheid in het bier. Het duidelijke bijzondere ingrediënt zijn echter de habanero-pepers: de hete pepers onderstrepen de pittige aroma’s van de citrusvruchten met vurige kruidigheid en geven de Berliner Weisse een echte kick.
Hot Irmi vloeit in het glas in een delicaat, bijna onschuldig ogend licht goud en draagt een sluier van fijn, luchtig schuim op zijn kop. Het troebele bier verspreidt een verleidelijke geur van zure citrus, kruidige gember en chili. Iedereen die de eerste slok durft te nemen, wordt beloond met een waar vuurwerk van stimulerende aroma’s. De citroen brengt zuurgraad en een lichtvoetige fruitigheid in het spel, de sinaasappel onderstreept deze indruk op subtiele wijze. De gember draagt bij aan een exotische specerij, die wordt ondersteund door de kruidigheid en onmiskenbare smaak van de habanero. Irmi heeft niet voor niets haar bijnaam “Hot”.
Wij raden dit hete nummer aan aan alle liefhebbers van hete chilipepers: dit bier zal je bekoren!
Water, gerstemout , tarwemout , gember, granaatappelschil, sinaasappelschil, citroenschil, habanero, hop, sucrose, Saccaromyces, Brettanomyces, Lactobacillus