Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Mogen wij u voorstellen aan Francesco? In zijn eerste leven was Francesco een heerlijk zacht zuurdesembrood, gemaakt door de bekwame handen van de Feihl-bakkers. Het hoofdingrediënt is tarwemeel, maar Francesco bevat nog veel meer: het brood met de knapperige korst bevat roggemeel, smaakvol zuurdesem en de fijnste olijfolie. Het nuchtere landbrood is ideaal voor het bereiden van bruschettas in Pfalz-stijl en smaakt heerlijk bij gebakken of gekookte worstjes, worstsalade, zuurkool en mosterd. Omdat niet alle broden ondanks hun heerlijke smaak altijd verkocht worden, heeft de bakkerij Retter erbij gehaald met een stamper en brouwpan. De Orca Brau uit Neurenberg, niet ver van Neumarkt, schiet te hulp en neemt Francesco mee naar zijn volgende leven als goede brouwer.
Francesco het boerenbrood wordt Francesco de tarwe.
Om het gebak uit de prullenbak te redden, vervangen de brouwers een deel van de mout ermee. Het brood geeft het bier een kruidige toets en zorgt voor het fluweelzachte, gripvolle mondgevoel. Francesco smaakt ontzettend fris, heeft een goede gistsmaak en levert een geslaagde compositie van rijpe banaan en warme kruidnagel die goed samengaat met de broodaroma’s. Het stevige brouwsel is ideaal voor tussendoortjes en is dankzij de zachte alcoholgraad van 4,5% een luchtig genot.
Water, tarwemout , gerstemout, brood ( tarwemeel , roggemeel, olijfolie, verse gist, zout), hop, gist