Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Oost-Friesland is een regio in Nedersaksen die dankzij de brede kuststrook een populaire bestemming is voor vakantiegangers. Zes Noordzee-eilanden en een handvol kleine stadjes, pittoreske dijken met schapen, uitgestrekte heidevelden en idyllische kustplaatsen vormen de charme van de regio. Tijdens een bezoek kun je de talloze bakstenen huizen bekijken, kastelen en prachtige gebouwen bezoeken, een praatje maken met de Oost-Friezen op Platt, boerenkool eten en een kopje thee drinken. Een integraal onderdeel van de dag is de zogenaamde Teetied, die niet veel verschilt van de Engelse theetijd en zelfs tot immaterieel cultureel erfgoed is verklaard. Net als hun Britse buren houden ook de Oost-Friezen van hun thee en drinken ze er ruim tien keer zoveel van als de rest van Duitsland. Er wordt Oost-Friese thee gedronken, een mengsel van verschillende zwarte theesoorten die verfijnd wordt met kandijsuiker en een scheutje room.
Precies deze thee staat centraal in de nieuwste biercreatie van Orca. Tussen Neurenberg en Oost-Friesland ligt zo'n 650 kilometer, maar het team heeft nog steeds een zeker enthousiasme voor de bijzondere thee. Uke Bosse, vriend van de brouwerij en kind van het hoge noorden, heeft zeker een positieve invloed gehad op deze ontwikkeling. Samen met hem en Heiko Gogolin creëerde Orca een Düsseldorf Alt die dankzij Oost-Friese thee en Kluntjes in de opslagtank een prachtige balans van zwarte thee, kruiden, zoete mout en zachte specerijen in het glas brengt.
Proost, nou niets, de hoost!
Water, gerstemout , Kluntje, Oost-Friese thee, hop, gist