De kust van Amalfi staat bekend om zijn pittoreske stadjes, adembenemende landschappen en kristalheldere water. Het hoogtepunt van de regio zijn echter niet de huizen die tegen de kliffen op klimmen en die door hordes toeristen worden bezocht, maar de citroenen. Het is geen geheim dat de beste tropische vruchten van Europa uit deze regio komen: koks, bakkers en banketbakkers zijn dol op Amalfi-citroenen omdat ze niet alleen groter, maar ook aromatischer zijn dan andere soorten. De ongewoon dikke schil kan in zijn geheel worden gegeten en ook het overigens zeer bittere witte laagje smaakt heerlijk. De Zuid-Italiaanse versie is zuurarm en wordt gebruikt als basis voor limoncello, desserts, gebak of salades.
Je kunt er echter ook bier van maken!
Dit is wat er gebeurde bij Orca. De brouwerij uit Neurenberg werkte samen met hun vrienden bij NaPizza en creëerde een pittig pale ale dat de Amalfi-citroen in al zijn glorie laat zien. Vers geraspte schil en citrusvruchtensap geven het drinkbare brouwsel een verfrissende zuurgraad die prachtig samengaat met de bloemigheid van de hop en de zachte kruidigheid van de lichte mout. Een onmiskenbare citroennoot loopt als een gouden draad door het biergenot en verspreidt Italiaanse flair van de eerste snuif tot de laatste slok.
De ideale begeleider van deze Bellezza is natuurlijk Napolitaanse pizza.
Water, gerstemout , tarwemout , Amalfi-citroen, hop, gist