Neurenberg is een metropool die grenst aan het gebied met de hoogste concentratie brouwerijen ter wereld. De stad is na München de grootste stad van de Vrijstaat Beieren en ligt in een levendig centrum van de Frankische brouwcultuur. Hier wordt al meer dan een millennium bier gebrouwen en nergens anders drinken mensen zo graag gerstensap als hier. Er is een ruime keuze aan typische bierspecialiteiten die perfect passen bij de lokale keuken. Eén daarvan is bockbier, dat het hele jaar door op verschillende gelegenheden wordt gebrouwen. De meeste brouwerijen hebben een bock die in het najaar wordt getapt en een die het voorjaar inluidt.
Als ambachtelijke bierbrouwerij had de Orca-Brau uit Neurenberg voorheen geen Bock in het assortiment, maar nu overbruggen ze de kloof tussen traditie en moderniteit: hun biologische Bock wordt voortaan elk jaar in maart geserveerd en combineert traditionele brouwkunst met een relatief jong concept. Het sterke bier is gebaseerd op een klassiek recept en wordt gemaakt met grondstoffen uit gecontroleerde biologische landbouw.
Het brouwsel brengt een goed alcoholpercentage van 7,0% op tafel en vloeit warm koperrood in het glas. Een honinggele schuimkraag zit bovenop de heldere body en ruikt naar gebrande mout. Orcas Bio Bock smaakt naar versgebakken koekjes, toffee, gedroogd fruit en sterke hop. Rondom!
Water, gerstemout , hop, gist