Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Door een gebrek aan koelmogelijkheden vond het brouwen vroeger alleen plaats tussen september en april. In de zomermaanden was het simpelweg te warm en kon niemand een veilig drinkbaar product garanderen. Het bierseizoen werd jaar na jaar bepaald met Märzen. Dit sterke sterke bier is ontworpen om zo lang mogelijk in de tweede helft van het jaar van te genieten. De langere houdbaarheid bereikten de brouwers door meer hop en alcohol toe te voegen. Tegenwoordig is er geen behoefte meer aan bier met een extra lange houdbaarheid, maar Märzen heeft volgehouden. Niet in de laatste plaats omdat het ook op het Oktoberfest wordt geserveerd.
Het Oktoberfest biedt talloze bezienswaardigheden, maar het bier is ongetwijfeld het hoogtepunt. Het wordt geserveerd in bierpullen en op elke hoek staan kraampjes waar etenswaren worden verkocht.
Het moutige aroma van de fruitige Märzen van Hacker-Pschorr komt het beste tot zijn recht bij een stevige maaltijd: worst met muziek, gebraden vlees, gegrilde kip of braadworst harmoniëren wonderwel met de zachte geroosterde aroma's en hints van romige bloesemhoning. De hop zorgt voor een heerlijke frisheid die zelfs het vetste stuk speenvarken vakkundig in balans brengt, en draagt ook bij aan een subtiele bitterheid die het gehemelte reinigt en optimaal voorbereidt op popcorn, suikerspin, zoete appels en geroosterde amandelen.
Water, gerstemout , hop