Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bij licht bier passen een hele reeks verschillende gerechten: het uitgebalanceerde karakter van het brouwsel harmonieert met hartige vleesgerechten zoals hamburgers, maar past dankzij de lichte frisheid ook bij zoete gerechten zoals kaiserschmarrn, cake of panna cotta. Onze favoriet bij licht bier – vooral als het uit Franken komt – zijn Frankische delicatessen. De zachte mout, de hints van karamel en de delicate broodachtige tonen van een traditionele Hellen vormen een perfecte aanvulling op de delicatessen van deze vrij stevige keuken. Een gebraden varkensvlees met donkere saus, zelfgemaakte dumplings en rode kool, geroosterde braadworst rechtstreeks van de grill met karwijbroodjes en zuurkool, Schäuferla met een knapperige korst, zuurbraten of een hele schenkel zijn de ideale begeleiders van het light bier en maken van biergenot een feest voor alle zintuigen.
De Helle van Schübel Bräu is bijvoorbeeld heerlijk bij al deze gerechten en zo. De familiebrouwerij komt uit Stadtsteinach in Opper-Franken en brouwt al ruim 150 jaar het beste bier. Tegenwoordig staat de vijfde generatie van de familie Schübel achter de ketel en zorgt ervoor dat de hele Kulmbach-regio (en u) wordt voorzien van het beste gerstensap.
Een echte klassieker in hun nuchtere assortiment is de Schübel Hell: een ongefilterd kelderbier met karakter. Het smakelijke brouwsel wordt met de hand gebrouwen en brengt de ziel van Franken in je glas.
Water, gerstemout , hop, gist