Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Atzengold is een jonge brouwerij uit de wijk Atzenhof in Fürth die zich richt op het produceren van één bier. Al hun inspanning, al hun passie, elke beweging, hun bloed en hun zweet vloeien (figuurlijk, niet letterlijk) naar Atzengold, een Frankische Helles met veel karakter.
Atzengold wordt gemaakt van de vier klassieke ingrediënten van elk bier dat volgens de Beierse Zuiverheidswet wordt gebrouwen en bevat kristalhelder brouwwater, edelgist, robuuste gerstemout en de fijnste hop. Uit deze voortreffelijke grondstoffen tovert het team een volmondig bier tevoorschijn in een delicaat troebel korrelgeel, dat wordt versierd met een indrukwekkende kroon van stabiel, wit schuim. Een kruidige geur van zongerijpt graan, bloemige hop, vers gemaaid gras en citrusschil vult de neus en belooft smakelijk genieten. De initiële smaak onthult een slim uitgebalanceerd licht met sprankelend koolzuur. Hints van warm gistdeeg, lichte mout en stro verstrikken het gehemelte voordat de hop in actie komt en het aromatische spel verrijkt met tonen van gras, bloemschermen en pittig citrusfruit. Het genot culmineert in een kruidige, bloemige en frisbittere afdronk die je doet verlangen naar meer.
Het woord ‘Atzen’ is overigens afgeleid van een oud Duits synoniem voor ‘eten’ en beschrijft al degenen met wie je samen eet en al degenen met wie je dit heerlijke bier moet delen.
Water, gerstemout , hop