Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Binnen de eeuwenoude muren van de abdij van Notre-Dame de Saint-Remy wordt al meer dan 400 jaar het beste bier gebrouwen. Gezien deze eeuwenoude brouwgeschiedenis is Tripel Extra een echte jongeling als nieuwkomer voor 2020. Dit Belgisch geïnspireerde pilsbier wordt gemaakt met twee soorten mout, geselecteerde hopsoorten en een paar extra ingrediënten: sinaasappelschil zorgt voor fruitige frisheid en bruis, een selectie warme kruiden geeft het brouwsel een kick en door de toevoeging van suiker kan de gist extra goed fermenteren, waardoor het alcoholpercentage stijgt tot een indrukwekkende 8,0%.
Het expressieve bier vloeit in een koperkleurige, glinsterende honinggouden kleur het glas in en wordt bekroond met een piek van luchtig, stevig en dichtporig schuim. In de geur zijn de sinaasappelschil en de hop al merkbaar: delicate fruittonen en een bloemige ondertoon omringen de neus en maken dat je een slokje wilt nemen. De smaak bestaat uit milde granen, pittige citrustonen, zongerijpte sinaasappel, bloemige hop en een vleugje romige karamel. Een aangename kruidigheid en een frisse bitterheid maken het genot compleet.
De brouwerij adviseert om de Tripel Extra te serveren op een temperatuur tussen de 6 en 9 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat het aroma zich volledig kan ontwikkelen en garandeert maximaal drinkplezier.
Water, gerstemout, tarwemout , suiker, gist, hop, sinaasappelschil, kruiden