Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: maïsvrij pils
Deze creatie van het schiereiland heet “El Maíz es pa’ la Arepa” en deze titel geeft twee dingen aan: enerzijds geeft de naam aan dat er geen maïs in het bier zit, anderzijds is het een Zuid-Amerikaanse specialiteit , die niet zonder de gele korrel kan. Arepa is een rond platbrood gemaakt van gemalen, genixtamaliseerde maïs. Nixtamalisatie is een proces dat de smaak, voedingswaarde en bakcapaciteit van maïs verbetert. Het graan wordt verwarmd met kalk of as, geschild en gemalen en kan vervolgens verder worden verwerkt. Deze traditie is meer dan 3500 jaar oud en wordt nog steeds beoefend in grote delen van Mexico en Zuid-Amerika. Voor het maken van arepas is ook maïs nodig die op deze manier is bereid. De afgewerkte flatbreads zijn gevuld met vlees of vis, eieren, kaas en groenten en zijn een populair fastfood.
In een groot deel van de wereld wordt maïs gebruikt om bepaalde granen in bier te vervangen. De gele korrel is goedkoper, maar kan het bier ook een lichte nasmaak geven. Het schiereiland Cerveceria is van mening dat maïs alleen in arepa’s thuishoort en laat het daarom liever buiten hun mooie pakhuis. Het 4,6% sterke bier kwam tot stand in samenwerking met brouwerij Tripping Animals uit Miami.
Water, gerstemout , hop, gist