Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De ambachtelijke bierbeweging heeft een aantal nieuwe en veel oude, herontdekte bierstijlen in het bierlandschap gebracht. Het repertoire van de normale bierdrinker heeft zich uitgebreid van Pils en Bock naar diverse varianten. Veel brouwerijen volgen deze ontwikkeling met grote vreugde. De brouwers hebben nu de kans om al hun vaardigheden in ongebruikelijke, creatieve en innovatieve bierstijlen uit te proberen en te demonstreren. De Litouwse brouwerij Sakiškių alus is op de kar gesprongen en heeft naam gemaakt in de bierscene als een innovatieve, creatieve brouwerij.
Hun nieuwste baby is een New England IPA die aansluit bij de trend van troebele, wazige bieren. Het filteren was gisteren, vandaag vertrouwen we op natuurlijke gist en troebele stoffen. In samenwerking met Prohibicija Bar in Vilnius hebben de jongens een hoppig meesterwerk bedacht dat is gedryhopt en gebrouwen met tarwe- en havervlokken. Het resultaat is een ultratroebel bier dat er niet alleen uitziet als multivitaminensap, maar ook zo ruikt.
Sakiškių alus NEIPA vloeit in het troebele oranjegeel van een vruchtensap in het glas en vormt een kleine, licht getinte schuimkraag. De hop zorgt voor een fruitige geur die doet denken aan sinaasappelsap, verse mango, wortel en citroen. Een vleugje gist geeft de geur een lekkere kruidigheid. Het eerste drankje onthult een fruitige, frisse bierervaring met een prachtig assortiment fruit in het repertoire. De bitterheid is prachtig verborgen in zijdezachte laagjes fruitige aroma's en komt pas naar voren in de afdronk.
Deze NEIPA is een groot succes!
Water, gerstemout , havervlokken , tarwevlokken , hop, gist