Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Litouwen staat bekend om zijn nuchtere keuken: aardappelen, vlees, granen en zure room zijn de basisingrediënten van veel gerechten. Dumplings, pannenkoeken, brood en aardappelen met dille zijn populaire gerechten die bij elke maaltijd op het bord terechtkomen. Als je iets ongewoons wilt, gebruiken Litouwse chef-koks graag rode biet: šaltibarščiai is een koude bietensoep die in Litouwen bij allerlei gelegenheden wordt gegeten. Als het buiten bijzonder warm is bijvoorbeeld, of als je de nacht in dag hebt veranderd en een of twee biertjes hebt gedronken. In Litouwen zweert men bij de katerverlichtende werking van de gezonde knol, en de felroze soep fleurt elke tafel op.
Waarom vertellen we je dit? Onze favoriete brouwerij Sakiškių alus uit Litouwen nam šaltibarščiai als inspiratie en creëerde een passend bier. Naast de usual suspects ging er bij de Sour Beetroot Ale ook een flinke hoeveelheid bietensap in de ketel. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijk dieprode kleur, maar ook voor de karakteristieke smaak.
Zoals verwacht vloeit de Sour Beetroot Ale diep rood het glas in en vormt een roze schuimkraag. Wanneer je de fles opent, kun je de rode biet niet ontkennen: aards en onmiskenbaar, het aroma prikkelt je neus. En de rode biet loopt als een rode draad door de hele drinkervaring. Vanaf de geur aan het begin tot aan de initiële smaak en de nasmaak, de knol is altijd aanwezig en zorgt voor een bijzondere biersmaak. Een zachte citrustoon en een bitterheid die toeneemt naar de afdronk onderstrepen de sterke, karaktervolle smaak.
Als je van rode biet houdt, zul je dit bier geweldig vinden!
Water, gerstemout , tarwemout , havervlokken , tarwevlokken , lactose , hop, bietensap, gist