Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zoals veel klassieke bierstijlen uit vervlogen tijden beleeft Berliner Weisse een heropleving als gevolg van de ambachtelijke bierbeweging. Veel jonge brouwers pakken het bier van de hoofdstad op en interpreteren het op hun eigen unieke manier. In plaats van siroop toe te voegen zoals voorheen, geven veel mensen er echter de voorkeur aan vers fruit toe te voegen in de vorm van sap of puree. Hierdoor ontstaat een heerlijk friszuur bier met harmonieuze fruittonen - perfect voor de zomer!
Ook de brouwers van de Litouwse brouwerij Sakiškių alus behoren tot de fans van de gemoderniseerde Berliner Weisse: samen met hun vrienden van Christiania Bryghus uit Kopenhagen hebben ze met hun eigen melkzuurculturen en passievruchtenpuree een geheel eigen stempel op de bierstijl gedrukt. . Ook cold hopping, waarmee de brouwers de pure smaak van Citra en Mozaïek in het bier brachten, zit niet in het traditionele recept. En zelfs de gist is iets bijzonders. In plaats van een gewone giststam gebruiken de brouwers Fermoale Citrus, een gistsoort verkregen door hybridisatie. Het geeft het bier een uitgesproken citrusaroma dat de fruitigheid en zuurgraad van de passievrucht prachtig complementeert.
Het bleekgouden bier is heerlijk zuur, verfrissend, fruitig en lichtvoetig. Het past perfect bij de mediterrane keuken, goed gezelschap en de laatste zonnestralen van de dag.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, hennepzaad, passievruchtenpuree, gist