Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Drinkstijl: moutige mousserende wijn
Als je goed kijkt, verschillen wijn en bier niet zo veel. Beide vereisen een hoog niveau van vakmanschap en expertise om te produceren, je hebt eersteklas grondstoffen nodig om ze te produceren en uiteindelijk krijg je een alcoholisch luxeproduct dat uitstekend past bij voortreffelijke gerechten, feestelijke gelegenheden en gezellig gezelschap.
Lange tijd stond wijn boven bier in de hiërarchie van goede smaak: het werd beschouwd als verfijnder, complexer en nobeler dan gerstensap en werd door sommeliers geserveerd met voortreffelijk eten. Tegenwoordig staan bier en wijn op ongeveer hetzelfde niveau, en dat is grotendeels te danken aan de ambachtelijke bierbeweging. Creatieve brouwers hebben de grenzen van traditionele bierstijlen verlegd en de biermarkt opengesteld voor complexe, smaakintensieve brouwsels. Daarom zijn er nu sommeliers die zich uitsluitend met bier bezighouden.
Een succesvol huwelijk van beide dranken is de mousserende wijn van Sakiškių alus. Hun sterkte van 11,5% combineert de beste mout met het sap van krachtig gearomatiseerde Muscat-druiven uit Italië. Aan het einde van dit proces volgt een culinair genot dat het droge karakter van een goede witte wijn combineert met de zachte zoetheid van zacht gebrande mout. De dominante geur- en smaakcomponent is de nootmuskaatdruif, die een fruitig en bloemig aroma heeft dat prachtig samengaat met het zongerijpte graan.
Water, gerstemout , druivensapconcentraat, champagnegist