Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Kräusen is een term uit het brouwvocabulaire. Het beschrijft het bierwort op een bepaald punt in de hoofdgisting. In deze fase schuimt het wort en vormt een indrukwekkende kroon dankzij het resulterende koolzuur. Er zijn verschillende stadia van krullen en er wordt aangenomen dat de oorsprong van de naam teruggaat tot het uiterlijk van het schuim: door de vele grote belletjes lijkt het op krullend, kroeshaar. De term Kräusen wordt echter ook gebruikt voor een biersoort: nadat het bier is vergist, wordt er vers jong bier aan toegevoegd. Deze zit nog in het gistingsproces en geeft het reeds gegiste bier een kleine kick en extra koolzuur.
Brouwerij Faust brouwt ook zo’n Krausen-bier. Hun versie is heerlijk natuurlijk troebel en wordt geleverd in flessen met een beugeldop. Uit de gouden pracht stijgt een fijne honinggeur op en fungeert als voorbode van de volle en moutige smaak. De Kräusen is een mild en fris bier dat een mooie balans biedt tussen bloemige hop en zachte mout. Stevige vleesgerechten of gegrilde gerechten passen perfect bij het uitgebalanceerde gerstensap. Vlees, vis, kaas of groenten met een rokerige toon en een stevig aroma ontlokken de delicate zoetheid en speelse hopnuances van het bier. De zachte bitterheid rondt het genot perfect af.
Water, gerstemout , hop, gist