Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Stock Ale is een van de oude Engelse bieren die al lang vergeten is. Stock ales werden voor het eerst gebrouwen aan het einde van de 18e eeuw en werden gekenmerkt door hun krachtige karakter. De intense smaak en het hoge alcoholgehalte zijn veroorzaakt door rijping in houten vaten. De vatbewaring gaf het bier bovendien een fijne zuurgraad. Het bier kreeg de naam Stock Ale vanwege de lange houdbaarheid. In tegenstelling tot de meeste bierstijlen, die al na korte tijd vers geserveerd moesten worden en muf smaakten, kon Stock Ale zelfs maanden na het brouwen langer bewaard worden en met een gerust geweten geserveerd worden.
Brouwerij Freigeist Bierkultur is geïnteresseerd in oude bierstijlen en waagde zich onlangs aan het brouwen van een bouillonbier. Haar interpretatie is gebrouwen met Amerikaanse aromatische hop en koud gehopte hop om de smaak te verdiepen. Na het brouwproces wordt het bier lange tijd bewaard zodat het in alle rust tot volle glorie kan rijpen.
Aan het einde van dit proces ontstaat er een honinggoud bier met een dikke, dichte schuimkraag en een boeket van grassige, citrusfrisse hop, karamelmout en gekonfijte sinaasappelschil. Het eerste drankje onthult een echt vuurwerk van aroma's en streelt het gehemelte met sterke tonen van romige toffee, sinaasappelmarmelade, dennenhars en hints van tabak, eikenhout en vanille. Een frisse bitterheid maakt de bierachtige symfonie compleet.
Water, gerstemout , hop, gist