Bij brouwerij Hertl krijgt iedereen een biertje en maakt hij deel uit van het gezin waar David dol op is geworden, ongeacht of hij stagiair of moeder is. Tobias Leisner behoort niet alleen tot de brouwersfamilie, maar is feitelijk familie van David. Hij is de neef van David. Maar dat is nog niet alles: in de brouwerij is Tobias, beter bekend als Leisi, verantwoordelijk voor alles wat het vakmanschap van een brouwer te boven gaat. Als opgeleide metselaar heeft Leisi twee rechterhanden, die al vlijtig hielpen toen de brouwerij nog een varkensstal was. Letterlijk.
Als dank voor zijn onvermoeibare inspanningen van de afgelopen tien jaar droeg David een sterk rood bier op aan zijn neef. De (bierige) Leisi brengt een alcoholpercentage van 4,5% en een koperrood glinsterend kastanjebruin met prachtig schuim in het glas. Het bier vult de lucht met de geur van vers gemaakte jam en een vleugje karamel. De initiële smaak volgt dit voorbeeld en streelt de tong met fluweelzachte tonen van romige toffee, gistdeeg, rode mout en knapperig brood. Een milde bitterheid balanceert vakkundig de moutzoetheid en sluit het biergenot af met een afdronk die smaakt naar steenovenbrood en zongerijpt graan.
Als David zo’n lekker biertje aan iemand opdraagt als beloning voor diens loyaliteit en inzet, dan kan de meesterbrouwer ons ook rekruteren voor zijn team! Wanneer kunnen we beginnen?
Water, gerst en mout, hop, gist