Kellerbier is een van de hoekstenen van het Frankische brouwen en een onmisbaar onderdeel van de Frankische brouwerijen. Dit zachte en robuuste brouwsel combineert perfect met de lokale keuken en spreekt dankzij zijn evenwichtige karakter een breed scala aan bierkenners aan. Als Frankisch is David Hertl – hoofdbrouwer en meesterbrouwer van de gelijknamige brouwerij – diep geworteld in deze stijl. Maar dat weerhoudt hem er niet van om deze stijl volledig om te gooien.
David staat bekend om zijn talent voor onconventionele smaken en ingrediënten, en om zijn meesterlijk gebrouwen klassiekers uit de Beierse bierscene. Mr. Gin Keller combineert deze twee aspecten tot een magnifiek brouwsel. De basis is het recept voor het traditionele Kellerbier van Hertl: Opas Liebling (Opa’s Favoriet) is een nuchter brouwsel met een moutsmaak en subtiele nuances van karamel, ovenvers brood en steenfruit. Het gebruik van jeneverbes en citroengras zorgt voor een vleugje spanning.
De inspiratie voor deze geniale zet is gin: een kruidige drank waar David dol op is en die hij zelf maakt. Nu combineert hij kelderbier met zijn favoriete schnaps, wat resulteert in een onconventioneel brouwsel dat subtiele kruiden en citroenachtige frisheid combineert met broodkorst, toffee, robuuste granen en fruitige hop.
Zo heb je Kellerbier nog nooit gedronken!
Water, gerstemout , hop, kruidenbouillon, gist