Coeliakie is geen pretje, vooral niet als je bier moet opgeven. Gelukkig passen steeds meer brouwerijen zich aan de behoeften van hun klanten aan en creëren ze naast hun traditionele bieren glutenvrije alternatieven.
Tot het ruime assortiment van Riedenburger Brauhaus behoort ook een coeliakievriendelijk bier: het glutenvrije gierstbier. Om de verteerbaarheid voor iedereen te vergroten wordt de normaal gebruikte gerstemout vervangen door gierstmout. Dit is van nature glutenvrij en komt uit GMO-vrije, biologische landbouw. Ook de hop is biologisch en geeft het bier samen met de gierst zijn voortreffelijke smaak.
Het gierstbier vloeit licht troebel licht goud in het glas en wordt bekroond door een wit, vluchtig schuim. Een fijne gistgeur stijgt op uit het delicate schuim naar je neus en maakt je hongerig naar de eerste slok. Hieruit blijkt een lichtvoetig lichaam met een bijzonder karakter. Een kruidige smaak van zongerijpt graan zorgt voor een nuchtere basis en een subtiele zuurgraad. De gist voegt een sterke smaak toe, aangevuld met pittige citrustonen. Het slanke bier eindigt met een frisse afdronk die zuur en fruitig tegelijk is.
Het glutenvrije gierstbier van het Riedenburger Brauhaus is een licht, doordrinkbaar bier met een bijzondere graantoon. Prima!
Water, gierstmout , hop, gist