Veel brouwerijen hebben seizoensspecialiteiten in hun assortiment. Het festivalbier is hier een must. Elk jaar vóór Kerstmis brengen talrijke brouwerijen fijne, kruidige en winterse festivalbieren uit die bedoeld zijn om de adventstijd voor hun klanten zoeter te maken. Ook het Riedenburger Brauhaus heeft zo’n festivalbier.
Het Riedenburger Festbier wordt gebrouwen met ingrediënten uit de biologische landbouw. De grondstoffen in Bioland-kwaliteit kenmerken zich door hun fantastische smaak en hun goede verdraagbaarheid. In de biologische landbouw worden geen schadelijke stoffen en pesticiden gebruikt. Ook het bier is natuurlijk: ongefilterd en ongepasteuriseerd vloeit het festivalbier prachtig troebel amberkleurig in het glas en glanst prachtig koperkleurig. Een klein, licht getint schuim kroont het bier en verspreidt een feestelijke geur van gebrande mout, honing, gekarameliseerde noten en kerstkruiden. De initiële smaak onthult een medium body met evenwichtige zoete en bittere tonen. Het Riedenburger Festbier is romig, zacht en fluwelig in de mond: romige karamel streelt de tong, fijn geroosterde mout, delicaat smeltende chocoladetonen en geroosterde amandelen ronden de aromaten af. Pittige honing en een potpourri met kersttonen complementeren de smaak. De afdronk is aangenaam bitter en moutig.
Het festivalbier van het Riedenburger Brauhaus is een goed gemaakt winterbier dat uitstekend past bij kerstgebak, versgebakken appels en feestelijk gebraad. Kruidig, zoet en rond, het is de perfecte metgezel voor de koude dagen en troost je zelfs in januari als er sneeuwbrij, regen en ijzige kou is.
Water, gerstemout , hop, gist