Soms moet het gewoon een moutbier zijn!
Velen van ons associëren moutbier met herinneringen uit onze kindertijd. In bomen klimmen, modderkastelen bouwen, verstoppertje spelen, verhalen verzinnen en rondrennen in zomergroene weilanden - na een spannende middag met je allerbeste vrienden in oma’s tuin smaakte het moutbier altijd bijzonder goed. Karamelzoet en vol, het brengt je rechtstreeks terug naar zorgeloze lang vervlogen tijden.
Het Riedenburger Brauhaus bouwt voort op deze mooie tijd en heeft een moutbier in het assortiment dat niet alleen smaakt naar fijne kinderjaren maar ook naar spelt. Het moutbier wordt gebrouwen met speltmout uit de biologische landbouw en krijgt zijn delicate zoetheid van exotische agave. De natuurlijk troebele drank wordt gemaakt van het wort van ongegist speltbier en met de beste ingrediënten verwerkt tot een uitzonderlijk complex, aromatisch moutbier. Dankzij de natuurlijke ingrediënten is speltmoutbier ideaal als isotone drank na of tijdens het sporten. De drank is ook de ideale metgezel voor een saunabezoek: hij vult de lichaamsreserves aan met vitamines en voedingsstoffen.
Maar het moutbier is niet alleen gezond, het smaakt ook nog eens fantastisch. Het bier vloeit in de kleur van zonovergoten stro in het glas en ruikt heerlijk naar boterachtige popcorn, korrelige ontbijtgranen en kleurrijke zomerbloemenweiden. Een ronde, aardse moutsmaak streelt het gehemelte en domineert de hele drinkervaring. Zachte, bloemige tonen van vlierbessen en een ingetogen bitterheid onderstrepen op elegante wijze de karamelzoetheid.
Een fantastisch alternatief voor alcoholisch bier en een echte hit onder de moutbieren!
Voedingswaarde per 100g
Calorische waarde 40 kcal / 1171 kJ
Koolhydraten 9,5 g
waarvan suiker 9,5 g
Vetzuren < 0,1 g
waarvan verzadigde vetzuren < 0,1 g
Eiwit 0,5 g
Zout < 0,1 g
Water, speltgerstemout , agavesiroop, kooldioxide, hop