Eenkoren is een van de oudste granen op aarde en werd al 5000 jaar vóór Christus verbouwd. De niet veeleisende plant gedijt op een grote verscheidenheid aan grondsoorten en heeft niet veel voedingsstoffen nodig. Het is niet vatbaar voor ziekten of plagen en is dankzij de hoge voedingswaarde en het vitaminegehalte ideaal voor verdere verwerking tot voedsel.
Ons favoriete eten is ongetwijfeld bier, dus op dit punt willen we je graag kennis laten maken met ons favoriete eten met eenkoorn: het Einkorn-edelbier van het Riedenburger Brauhaus. Alle grondstoffen voor het eeuwenoude graanbier dragen het Bioland-zegel en zijn geteeld in de biologische landbouw en er zijn alleen maar goede dingen over dit bier te zeggen.
Het fijne edele bier met eenkoren presenteert zich in het glas in een roodachtige ambertint en is versierd met een witte schuimkraag. Een fruitige geur stijgt op uit de schuimige pracht en laat zachte karamel- en vanilletonen in de lucht vrijkomen. Het smaakprofiel bestaat uit knapperige broodaroma’s, zoete mout, geurig hooi, vers gesneden kruiden en sappige citrustonen. Einkorn levert tonen die doen denken aan marsepein of geroosterde amandelen. Een fijne zuurgraad doordringt het bier en maakt de Einkorn Edelbier van het Riedenburger Brauhaus tot het perfecte zomerbier.
Water, eenkorenmout , gerstemout , hop, gist