Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Er is een nieuw voorbeeld in Tilmans assortiment moderne klassiekers: The Export vult de ronde aan met moutige variëteit en hoppige verfijning.
Zoals altijd hecht Tilman veel belang aan de kwaliteit van haar grondstoffen. De Tettnanger-hop komt uit de regio van de Bodensee, in de Hallertau wordt Tango verbouwd. En ook de gerst komt uit Duitsland en wordt in regionale productie verwerkt tot mout. Het fijne exportproduct wordt vervolgens onder de deskundige hand van Tilman en in de heilige hallen van de Gut Forsting-brouwerij in de regio Rosenheim uit deze ingrediënten gebrouwen. Het recept is gebaseerd op de traditionele Dortmundse export, maar is gemoderniseerd en geïnterpreteerd.
Tilman’s Export vloeit in licht troebel amber in het glas en is versierd met een witte kroon van luchtig schuim. In de neus presenteert het lichte bier zich met delicate ananastonen, fruitige bessengeuren, fijn gebrande mout en een vleugje vers gemaaid gras. De initiële smaak onthult een doordrinkbaar bier met een zachte moutbasis, mooie kruiden en een extra portie hop. Toetsen van zongerijpt graan gecombineerd met hints van geroosterde mout en ovenvers brood. De hop complementeert de aromaten met een lichte zuurheid en het sappige aroma van fruitige, verse ananas.
Overigens was Andi Meier, een illustrator die de wereld verovert met zijn getinte meesterwerken, verantwoordelijk voor het labelontwerp.
Water, gerstemout , hop, gist