Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De Hofbräu is een echt instituut onder de Münchense brouwerijen en een aanspreekpunt voor bierliefhebbers van heinde en verre. Uiteraard is de ambachtelijke brouwerij ook vertegenwoordigd op het jaarlijkse Oktoberfest, zij het al iets meer dan 70 jaar. De inmiddels wereldberoemde festivaltent Hofbräu biedt bij maximale capaciteit plaats aan ongeveer 10.000 gasten en staat daarmee op de tweede plaats in de Oktoberfest-brede vergelijking. Een ongelooflijke hoeveelheid van 600 kilogram vers geplukte hopranken siert jaar na jaar het binnendak en focust zich op precies dat waar het bij een festivaltent als deze om draait: bier.
Elk jaar, ter gelegenheid van het Oktoberfest, brouwt het Hofbräuhaus een seizoensbrouwsel dat verkrijgbaar is vanaf half juli tot het op dronk is. Het Oktoberfestbier wordt geproduceerd volgens de specificaties van de Beierse Zuiverheidswet en is een brouwsel van lage gisting met een feestelijk alcoholpercentage van 6,3%. Naast lichte gerstemout en Münchenmout gaan de hopsoorten Herkules, Perle en Select de ketel in en vormen een volle, ronde smaak.
In de bierpul schittert de delicatesse in een kristalhelder zonnegoud met een statige kroon. Het Oktoberfestbier ruikt naar bergweiden en rijp fruit. De smaak bestaat uit dikke granen, romige karamel en gedroogde vijgen. De afdronk bekroont het biergenot met zachte honingzoetheid en een pittig vleugje grapefruit.
Water, lichte gerstemout, Münchenmout , hop