Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Normaal gesproken is bier een brouwsel gemaakt van water, mout, hop en gist. De Beierse Zuiverheidswet specificeerde deze grondstoffen in 1516 om te voorkomen dat brouwers inferieure ingrediënten in de ketel zouden gooien. Dankzij dit decreet kon een bepaalde kwaliteit gegarandeerd worden en kon men erop vertrouwen dat het bier altijd ongeveer hetzelfde smaakte. Na ruim 500 jaar Zuiverheidswet dagen steeds meer brouwers de heerschappij ervan uit. Dit revolutionaire denken komt – zoals zo vaak eerder – uit de Verenigde Staten. In de nasleep van de ambachtelijke bierbeweging hebben Amerikaanse brouwerijen de bierscene op zijn kop gezet en ook de brouwers in dit land stof tot nadenken gegeven. Brouwsels met allerlei onconventionele ingrediënten overspoelen nu de markt en wij zijn helemaal niet tegen deze wonderbaarlijke ontwikkeling.
Een goed voorbeeld van een succesvolle opstand is Coco Loco van de Münchense brouwmaffia. De Münchense maffiosi hebben een Imperial Coconut Stout bedacht die naast de gebruikelijke grondstoffen ook een royale portie geroosterde kokosnoot bevat.
Het diepzwarte bier wordt bekroond met een handbreedte hazelnootbruin schuim en ruikt verleidelijk naar gebrande mout, fijne pure chocolade en exotische kokosnoot. De stout brengt een harmonieuze mix van romige karamel, subtiel smeltende chocolade, vers gezette espresso en geroosterde kokosnoot op de tong.
Gek goed!
Water, gerstemout , kokosnoot, hop, gist