Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De ambachtelijke bierwereld is niet bijzonder hiërarchisch: brouwers werken samen in samenwerkingsverbanden, wisselen recepten, grondstoffen en ervaringen met elkaar uit, nodigen nieuwkomers uit om samen met hen te brouwen en concurreren hooguit met elkaar in vriendschappelijke competities. Niettemin bevinden zich in deze homogene groep brouwerijen die een betere reputatie genieten dan andere. Enerzijds kan dit te danken zijn aan hun bijzonder grote gastvrijheid of omdat ze met hun innovaties en prestaties de bierscene op een of andere manier hebben verrijkt. Stone Brewing is een van deze legendes onder de brouwerijen en dat komt omdat ze tot de pioniers van de ambachtelijke bierbeweging behoren. Steve Wagner en Greg Koch brouwden halverwege de jaren negentig hun eerste brouwsel samen en waren toen al helemaal gek van hop. Tot op de dag van vandaag is er niets veranderd en daarom willen wij u graag de bril van Stone aanbevelen.
Wat hebben hop en bierglazen met elkaar te maken? Hopintensieve bieren zijn meestal uitvoerig gebrouwen meesterwerken met karakter en een schat aan complexe smaaknuances. Als je dit in een paar snelle trekjes uit de fles of het blikje drinkt, mis je een groot deel van het aromatische bereik. Door ervan uit het glas te genieten, kan het bier zijn volledige potentieel ontwikkelen.