Ook al lijkt het op het eerste gezicht niet zo, deze bierspecialiteit is vernoemd naar een beroemde Berlijnse schoonheid. De actrice en zangeres stond bekend om haar boeiende uiterlijk en verleidelijke stem.
Dietrich daarentegen is een Berliner Weisse uit Schneeeule en betovert met zijn hemelse smaak en heerlijke verfrissing. De basis van Dietrich is Marlene . Dat klinkt als een grap, maar het is waar: de originele Berliner Weisse Marlene wordt Dietrich door opslag. De fijne Weisse Marlene wordt na voltooiing gebotteld en laat vervolgens een heel jaar in de flessen verder gisten. Gedurende deze tijd verrichten speciale gisten en melkzuurbacteriën hun wonderbaarlijke werk en geven het bier zijn sprankelende, vederlichte karakter.
Dietrich presenteert zich in een zonnig strogeel en glinstert heerlijk goudkleurig als het licht erop valt. Een kroon van licht, luchtig schuim ligt bovenop het troebele bier en straalt een delicate geur uit van romige bananenmilkshake, lichte wijnazijn en delicate vlierbloesem. Het drankje onthult Dietrichs lichtvoetige lichaam. Het sprankelende koolstofdioxide laat de aroma's op de tong dansen en verwent het gehemelte met tonen van rijpe mirabelpruimen, zure natuurlijke yoghurt, witte druiven, pittige limoen en bloemige hop. De Berliner Weisse heeft een soepel, bijna romig mondgevoel, de zure, fijne, parelachtige afdronk blijft lang op de tong hangen en doet verlangen naar meer.
Water, tarwemout , gerstemout , hop, sucrose, Saccaromyces, Brettanomyces, Lactobacillus