Voor velen van ons was moutbier de eerste kennismaking met de wereld van gerstesap. Soms mochten we het schuim van opa’s bier drinken, maar het moutbier was het eerste bierachtige drankje dat we een heel glas mochten drinken. Al vroeg in ons leven werd de drank uit onze jeugd ingeruild voor echt bier, maar toch hebben velen van ons ook als volwassene nog steeds een lichte voorkeur voor deze zoete lekkernij.
Het team van Orca Braus lijkt er hetzelfde over te denken, want samen met hun vriend Brouwerij Vormann hebben zij een moutbier voor volwassenen ontwikkeld: Malzzeit combineert de nostalgische smaak van een klassiek moutbier met een vleugje alcohol. Het brouwsel wordt gebrouwen als een conventioneel bier en valt in de categorie ‘licht bier’. De natuurlijke zoetheid en volle smaak van het graan worden benadrukt door karamelsuiker. Het alcoholpercentage van 1,5% zorgt voor een perfecte balans en maakt Malzzeit tot een subtiel gebalanceerd, volmondig en niet te zoet genot voor iedereen die met plezier terugdenkt aan de tijd van het moutbier.
Het verfijnde drankje stroomt in het glas, heeft de kleur van vers gezette koffie en is versierd met een sluier van hazelnootbruin schuim. De geur en smaak zijn een symfonie van geroosterde aroma’s, delicaat smeltende karamel en stevige granen – perfect voor tussendoor!