Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
In Franken is de Zwickel, vaak gespeld als Zwickl, een absolute klassieker: het sterke kelderbier past uitstekend bij de regionale keuken en complementeert braadstukken, dumplings, savooiekool en snacks met heerlijk delicate kruiden en een smakelijke verscheidenheid aan mouten. Vroeger werd de kruisplaat aan de brouwer overgelaten, maar vandaag profiteren we er allemaal van.
Een uiterst succesvolle vertegenwoordiger in zijn soort is het Zwickelbier uit het Brauhaus am Kreuzberg. Het kelderbier brengt 4,9% alcohol op tafel en maakt een behoorlijk goede visuele indruk: het bier vloeit helder, fijn koperrood het glas in en is versierd met een prachtige kroon van wit, romig schuim. Een boeket van gemaaid, weelderig groen gras, ovenvers brood, zongerijpt graan, kruidige gist en sappige sinaasappels stijgt naar de neus en doet je uitkijken naar de eerste slok. Deze onthult een fatsoenlijk lichaam met een milde herhaling. Volle tonen van steenovenbrood, honing, graan, karamel en geroosterde hazelnoten vertegenwoordigen de mout, terwijl de hop zorgt voor bloemige hints, pittige citrustonen, kruidige kruiden en een harmonieuze bitterheid. Het genieten van het bier resulteert in een frisse, bittere afdronk die je doet verlangen naar de volgende fles.
Het Zwickelbier van Brauhaus am Kreuzberg is een nuchter kelderbier in Frankische stijl - het perfecte drankje om je dorst naar bier te lessen!
Water, gerstemout , hop, gist