Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Als Frankfurters hebben de twee brouwers Joachim en Dominik naast hun passie voor lekker bier zeker een zwak voor appelwijn. De drank is een van de specialiteiten uit de regio Frankfurt en wordt traditioneel in de herfst gemaakt tijdens de appeloogst. De fijne wijn is gemaakt van zure appelsoorten en maakt indruk door de unieke combinatie van krachtig fruit en heerlijk frisse zuren.
Iedereen die de bieren van Flügge kent, weet dat deze combinatie de specialiteit is van de twee brouwers. Dominik en Joachim zijn echte meesters van zure bieren en creëren prachtige composities van bieren en fruit gefermenteerd met Noorse Kveik-gist. De uitvinding van een appelzuurbier was dan ook slechts een kwestie van tijd en nu is het dan eindelijk zover.
Het fijne bier uit Flügge, gefermenteerd met kveik en melkzuurbacteriën, wordt begeleid door een heerlijke appelcider. Een extra portie verse appels en kweeperen van de fruitboerderij André Stranz dienen na het brouwproces als aromatisch bed voor het bier, waarop de fijne wijn nog een tijdje wordt bewaard. Het eindresultaat is een honingkleurig bier met een verleidelijke geur van zonovergoten appels en gouden kweeperen. De smaak is een zonnige herfstdag in vloeibare vorm: vers geoogste appels, aromatische kweeperen, fruitige zuren, kruidige gist en een vleugje pittig citrusfruit.
Water, appelcider (20%), gerstemout , appels (8%), roggemout , hop, gist