Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Hop heeft altijd de hoofdrol gespeeld in India Pale Ale : het groene goud verlengde de houdbaarheid toen de IPA nog werd gebrouwen voor de bevoorrading van koloniale heersers, en vandaag de dag is het de belangrijkste leverancier van de fruitige, harsachtige of grassige smaak en de essentiële bitterheid van hop. het populaire bier. Bij het kiezen van hop hebben de hedendaagse ambachtelijke brouwers toegang tot een enorm repertoire van verschillende variëteiten en elk jaar komen er nieuwe exemplaren bij die schitteren met nieuwe aroma's.
Ook de India Pale Ale van de Berlijnse buurtbrouwerij Flessa draait om de kostbare bloemschermen. De brouwers omschrijven hun moderne interpretatie als “zwaar gehopt en fruitig” – precies zoals wij onze IPA’s lekker vinden! Ook de look is helemaal naar onze smaak: Flessa's brouwsel vloeit in een glanzend perzikgoud in het glas en glinstert in een prachtig vosrood. Een luchtige kroon van ivoorkleurig schuim maakt het plaatje compleet. De olfactorische eerste indruk is even positief. Mango, sinaasappel, citroenschil en dennenhars in de neus, aanvankelijk veel milde mout op de tong. Het graan maakt zijn ronde voordat de hop in het spel komt en zorgt voor een zachte bitterheid, scherpe grapefruit, sappig tropisch fruit en gouden mango. Over het geheel genomen is de bitterheid beperkt en is de afdronk eerder subtiel en fijn.
Water, gerstemout , tarwemout , hop