Gezien de dagelijkse toename van moderne, smaakvolle en opwindende ambachtelijke bieren, lijkt de Pilsner misschien wat flauw en simpel, maar wij geloven dat er soms niets beter is dan een nuchtere, wrange en bittere Pilsner .
De in Neurenberg gevestigde tucherbrouwerij maakt precies zo'n bier: het stroomt in het glas met een kristalheldere, zongeelachtige tint, bekroond met een kap van sneeuwwit schuim, en smaakt naar broodkorst, honing, vers gemaaid gras en citroenachtige hop. Een puur, fris, licht bitter brouwsel met sprankelende koolzuur en een zacht mondgevoel.
Tucher Pilsener combineert, net als de meeste vertegenwoordigers van deze stijl, perfect met delicatere gerechten. Rijke, vette en smaakvolle gerechten laten het bier naar de achtergrond verdwijnen, maar vis, gevogelte en lichte desserts vullen het scherpe, frisse en licht bittere aroma perfect aan. Wie van zijn volgende diner een werkelijk heerlijke ervaring wil maken, raden we aan om een goed gekoelde Tucher Pilsener te serveren bij een in de oven gebakken forel. De vis blijft bijzonder sappig wanneer deze in bakpapier wordt gewikkeld met een beetje goede olijfolie, citroenschijfjes, knoflook en peterselie. Eenmaal goed gesloten, fungeert de verpakking als een mini-stoomkamer, waarin de vis op de meest milde manier wordt gegaard. Serveer met aardappelen met dillesmaak, rijkelijk beboterd en een groene salade met uienvinaigrette. Een lichte, heerlijke maaltijd die de hoppige bierervaring perfect aanvult.
Water, gerstemout , hopextract, hop