Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De brouwerijgeschiedenis van Pfister Brau.Kult(ur) begon met een gelukkige gebeurtenis. Johann Georg Pfister trouwde op 5 maart 1848 met zijn geliefde Magdalena en trouwde zo in een herbergiersfamilie. Volgens de legende begon de nieuwe echtgenoot op dezelfde dag met brouwen. Sinds 1612 werd er in het huis van zijn schoonfamilie bier geschonken, een traditie die nu met zelfgebrouwen bier kon worden voortgezet. Om zijn vers gebrouwen bier te kunnen koelen, groef Georg de zogenaamde zwarte kelder achter het huis. Zijn zoon nam na zijn dood de brouwerij over en er zouden nog meerdere generaties Pfisters volgen. Tot op de dag van vandaag staat de familie Pfister aan het roer van de brouwerij en zet zij de erfenis van Georg en Magdalena voort. Zijn bruin bier is nog steeds verkrijgbaar.
Om het 150-jarig jubileum van de brouwerij in 1998 te vieren, werd de klassieker opnieuw geïnterpreteerd. Omdat de Pfisters in 1994 als een van de eersten in Duitsland hun bedrijf omschakelden naar biologisch, werd hun donkere bier uiteraard ook gemaakt met grondstoffen uit de biologische landbouw. Het bier is vernoemd naar de Zwarte Kelder, waar het goede bier in de 19e eeuw rijpte en afkoelde. De moutige delicatesse is het perfecte feestbier voor het jubileum en we genieten er vandaag de dag nog steeds heerlijk van.
Water, gerstemout , hop, gist