Groepen uit Hamburg en Seoul werkten samen om dit onconventionele bier te brouwen. Brouwerij Barbarossa I Am uit de Hanzestad haalde het team van de Koreaanse brouwerij Eulreul erbij voor een spannende samenwerking: een bier met meer dan één ongewoon ingrediënt. Naast de gebruikelijke ingrediënten – water, mout, gist en hop – gingen er voor deze creatie ook paarse rijst en bietenextract in de brouwketel. De daaropvolgende rijping op eikenhouten snippers gaf dit uitzonderlijke bier de finishing touch.
De Purple Rice Lager presenteert zich in een delicaat troebel perzikgoud in het glas. Een kleine kroon van dicht schuim rijst op boven de ondoorzichtige body en biedt een verleidelijk aroma van zacht geroosterde mout. Een vleugje fruit en speelse florale ondertonen ronden de eerste geurindruk harmonieus af. De eerste slok presenteert een volle smaak die een rijkdom aan graantonen combineert met elegante zuren, sprankelende frisheid, fruittonen, kruidig hout en een vleugje aardse bieten. Barbarossa’s Purple Rice Lager is een complexe, verrassende drank die de lichtheid van rijst combineert met een waar smakenconcert.
Dit onconventionele bier combineert perfect met de delicatessen van de Koreaanse keuken, maar smaakt ook heerlijk bij belegen kazen of de klassieke Hamburgse vissandwich met haring, komkommer en remouladesaus.
Barbarossa i amWater, gerstemout , paarse rijst, hop, gist, bietenextract