Rotbier is een traditionele bierstijl die in verschillende uithoeken van Duitsland voorkomt. Dit moutige brouwsel maakt deel uit van de biergeschiedenis van zowel Neurenberg als Hamburg, 600 kilometer verderop. Terwijl de Frankische versie van Rotbier al in de 14e eeuw werd geschonken en gedurende de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd het populairste bier in en rond Neurenberg was, zag zijn Hamburgse neef pas iets later het levenslicht. Voordat Pilsner de Hamburgse bierscene domineerde, was Rotbier een favoriet in de handelsstad. Deze bovengistende drank wordt gekenmerkt door zijn gelijknamige koperrode kleur en moutige smaak: een overvloed aan mouten roept graan, geroosterde aroma’s, smeltende karamel, zachte fruittonen en nootachtige componenten op in het glas.
Dit heerlijke palet aan tongstrelende smaken is ook terug te vinden in een geheel nieuwe interpretatie van de oude stijl: de Hanzebrouwerij Barbarossa I Am durft het aan om een moderne heruitgave te maken en geeft het klassieke rode bier een onconventionele draai door het te laten rijpen in rode wijnvaten.
Hun rode bier heet The Sailor en stroomt het glas in een rijke, troebele vossenrode kleur met een dichte, romige schuimkraag. De rode wijn van het vat is al merkbaar in de fruitige, zachtzure eerste slok. Geleidelijk komen er tonen van ovenvers brood, graanachtig graan, karamel en kruidig hout bij, wat een complexe, ronde smaak vormt.
Barbarossa i amWater, gerstemout , hop, gist, gluten