Grand Cru uit Rodenbach is een heel bijzondere Belgische bierspecialiteit. Zoals veel bieren uit België is Grand Cru een blend van twee verschillende bieren. De basis is een Belgisch bier dat in twee verschillende fasen wordt gebruikt: Aan het frisse jonge bier wordt een bier toegevoegd dat twee jaar heeft gerijpt op houten vaten. Het resultaat is een complex, gelaagd bier dat ons verrukt met zijn fantastische robijnrode kleur en een hemelse smaakdiepte.
Grand Cru presenteert zich in een bordeauxrode kleur met robijnrode reflecties. Het heerlijk rode bier is van nature troebel en wordt bekroond door een delicate sluier van beige schuim. Uit de vluchtige schuimkraag stijgt een complexe geur op: rijp, donker fruit vermengt zich in de neus met de fijne zuurgraad van friszure kersen. Noten van vanille, cognac en eikenhout duiden op vatrijping. De verleidelijke geur verleidt je tot het nemen van de eerste slok, waardoor een uitzonderlijk bier tevoorschijn komt. Intens zuur en met uitbundige fruitaroma’s verrast Grand Cru het gehemelte. Noten van rijpe kersen, volle pruimen en sappige druiven nemen het over en verdringen de dominante zuurgraad naar de achtergrond. De mout voegt een toets van versgebakken brood toe, terwijl het eikenhouten vat het bier een complexe afwisseling van vanille, hout en likeur geeft. De afdronk is aangenaam zoet en fruitig.
Grand Cru van brouwerij Rodenbach is een uitzonderlijke bierspecialiteit die je zeker moet proberen!
Water, gerstemout , hop, gist