Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bourgogne des Flandres is een bierstijl die officieel al bijna 115 jaar bestaat. Het werd voor het eerst vermeld in een document toen het in 1911 bij de Rechtbank van Koophandel werd ingeschreven, maar het kan zijn dat het al eerder bij Van Houtryve is gebrouwen. De familie Van Houtryve ontwikkelde de stijl en bewaart deze sindsdien als een schat. Lange tijd baatten ze drie verschillende brouwerijen uit, maar ook nadat deze verkocht waren, bleef het recept in de familie en werd het onder hun toezicht door andere Belgische brouwerijen geproduceerd. Vandaag is Michel Van Houtryve de bewaker van het recept en wordt de specialiteit onder zijn toeziend oog gebrouwen door Brasserie Timmermans. Enkele jaren geleden werd de productie uitbesteed en terug verplaatst naar Brussel, waar Bourgogne des Flandres oorspronkelijk vandaan kwam.
Om de onvergelijkbare smaak van deze delicatesse te creëren, wordt een lambiek van Timmermans, die enkele maanden heeft gerijpt op eikenhouten vaten, getrouwd met de vers gebrouwen Bruinen Os, een bier van hoge gisting. Samen produceren deze brouwsels een mahoniebruin bier met een robijnrode glans en een kroon met dichte poriën die een onvergelijkbaar aroma in het glas brengt. Zachte tonen van romige karamel gecombineerd met geroosterd graanbrood, wilde bessen en een vleugje rode wijn zorgen voor een onweerstaanbare mix. Een elegant, fris en fruitig zuur geeft de fijne wijn de finishing touch.
Water, gerstemout , suiker, tarwe , geroosterde gerst , hop, aroma’s, antioxidant: E300