De Nederlandse brouwerij De Molen is gespecialiseerd in het combineren van interessante smaaknuances. Soms zijn het totaal tegengestelde paren, in andere brouwsels passen de elementen bij elkaar zoals pek en zwavel. Zoet & Hout is een combinatie die tot de tweede categorie behoort: voor hun heerlijke porter combineert de brouwerij sterke turf met delicaat smeltende chocolade en een vleugje zoethout.
Zoet & Hout presenteert zich in de kleur van vers gezette mokka en wordt bekroond met een melkschuimachtige topping van ivoorkleurige pluisjes. Turfachtige rokerige tonen springen er meteen uit, maar de geur is nog diverser en complexer: de topnoot van turf wordt vergezeld door een middennoot die warme kruiden en koffie in de neus brengt, en tot slot is er een basisnoot met een klassiek porterrepertoire van cacao en gebrande mout. Het smaakprofiel is gebaseerd op hetzelfde principe. Op een fluweelzachte basis van delicaat smeltende chocolade, geroosterde espresso en romige karamel, een vuurwerk van donkere turf, kruidige zoethout en subtiele laurierbloesems.
De brouwerij raadt aan om dit complexe meesterwerk rond de 9 graden Celsius te serveren en het te begeleiden met een chocoladedessert of cake. Onze favoriet bij Zoet & Hout is een ovenverse brownie met vanille-ijs en een toefje zoute karamelsaus.
Water, gerstemout , moutextract, zoethoutpoeder, eikenchips, hop