Sorachi en Sriracha zijn twee woorden die behoorlijk op elkaar lijken, maar verder weinig gemeen hebben. Sorachi Ace is een hopsoort die voor het eerst in Japan werd verbouwd en de afgelopen jaren de ambachtelijke bierwereld heeft veroverd. Het smaakprofiel combineert aromatische, kruidige tonen zoals koriander, munt en dille met heldere, pittige citrustonen. Sriracha daarentegen is een hete saus die wordt gemaakt van pepers, azijn, knoflook, suiker en zout en in Azië (vooral in Thailand) wordt gebruikt als saus om te dippen en voor het verfijnen van allerlei gerechten.
De Nederlandse brouwerij De Molen staat bekend om haar combinaties van bijzondere smaakcomponenten en heeft zichzelf overtroffen met haar nieuwste creatie. Sorachi & Sriracha is een exportportier die de specerijen van de exotische hopsoort en het vuur van de chilisaus combineert met een chocoladebier.
Het onconventionele brouwsel vloeit in het glas in de kleur van vers gezette espresso en wordt bekroond met een dop van hazelnootbruin schuim met dichte poriën. De koffie loopt als een mahoniekleurige draad door de gehele drinkervaring en opent het genot met een heerlijke mokka-geur, die in combinatie met gebrande mout en gekaramelliseerde bruine suiker een reuksymfonie creëert. En ook in de mond domineert de koffie, die prachtig harmonieert met de karamel, de geroosterde noten, de aardse boskruiden en de vurige toets van chili.
Water, gerstemout , tarwemout , hop, vogeloogpeper, gist