Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Christmas pudding is een Britse specialiteit die – zoals de naam al doet vermoeden – alleen met Kerstmis verkrijgbaar is. In tegenstelling tot Duitse pudding is dit gerecht geen romig mengsel van melk, suiker, zetmeel en ei, maar heeft het een stevigere, bijna cakeachtige vorm. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen: de pudding werd destijds gemaakt van runderniervet, gedroogd fruit, allerlei kruiden, vlees en uien en werd niet alleen met Kerstmis geserveerd. Pas later werd het een zoet recept voor de advent. Tegenwoordig zijn vet, suiker en gedroogd fruit de hoofdingrediënten en is kerstpudding de ster van eerste kerstdag. Je bindt het taaie deeg in een doek en stoomt het of gebruikt een speciaal daarvoor ontworpen puddingvorm. Op de dag na Kerstmis wordt kerstpudding als dessert geserveerd en geflambeerd met cognac.
Een iets minder substantiële, maar nog levendigere versie van de Engelse adventsklassieker komt uit Brehon, dat geen bakkerij is maar een brouwerij. De Ierse brouwers hebben het populaire dessert omgetoverd tot een heerlijk bier. Jouw Christmas Pudding Stout Stir-Up is tot de rand gevuld met kersen, rozijnen, cacaonibs, kaneel en nootmuskaat en smaakt precies zoals een goede kerstpudding moet smaken.
Een heerlijk bier dat het hele jaar door voor een gezellige kerstsfeer zorgt.
Water, gerstemout , hop, gist, kersen, rozijnen, cacao, kaneel, nootmuskaat,