Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Imperial Carajillo Stout met koffie
De Spaanse provincie Castellón heeft enkele specialiteiten in petto. Onze onbetwiste favoriet is de zogenaamde Carajillo de Castellón. Deze lokale hit wordt in heel Spanje genoten, maar de regio heeft zijn eigen interpretatie met koffie en alcohol en een paar extra ingrediënten. De klassieke Carajillo wordt bereid door opgewarmde cognac, rum of whisky te mengen met vers gezette espresso. Voor de versie uit Castellón roer je suiker, citroenschil, koffiebonen en kaneelstokjes door de schnaps en verwarm je het mengsel. Nadat de vaste componenten eruit zijn gefilterd, wordt het mengsel in brand gestoken en geblust met de espresso. Meestal wordt het culinaire genot gepresenteerd in twee duidelijk te onderscheiden lagen en is het vooral populair als het buiten koud en oncomfortabel is.
Perfect voor alle seizoenen is echter Let’s Burn, een bier uit Castelló waarvan het recept gebaseerd is op de gemengde koffiedrank.
De Imperial Stout heeft een indrukwekkend alcoholpercentage van 8,5% en brengt de essentie van de Spaanse salontafel in het glas: koffie, schnaps en een vleugje sigaar vormen een onweerstaanbare verbinding die lichaam en geest verleidt. Koffie, kaneel, honing, citroenschil en houtsnippers gemaakt van rumvaten die in de ketel zijn gegaan, zijn verantwoordelijk voor het hemelse aroma.
Water, gerst , hop, lactose , gedistilleerde rum, koffie, honing, citroenschil, kaneel en gist