Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Bierstijl: Gose met tomaten, Tabasco en Worcestershiresaus
Tomaten zijn vruchten die een integraal onderdeel zijn geworden van veel keukens. We eten pasta met tomatensugo, tomaten met mozzarella en basilicum, smeren tomatensaus op onze pizza, blancheren, bakken en grillen de rode vruchten, snijden ze rauw voor bruschetta, gebruiken ze om focaccia te verfijnen, pocheren eieren in een pittig tomatenmengsel en drinken hun sap met een beetje zout en peper als we in het vliegtuig zitten. Tomatensap is ook het belangrijkste element van Bloody Mary. Deze cocktail bestaat waarschijnlijk al bijna honderd jaar en wordt in veel landen beschouwd als een tegengif voor acute katers. Een Blood Mary met selderie als ontbijt en je hoofd en maag komen weer goed. Tot zover de legende.
De Tsjechische brouwerij Zichovec heeft het aangedurfd om een bierachtig equivalent van het middel tegen een kater te creëren en gebruikte enkele onconventionele ingrediënten. Naast hop, water, twee soorten mout en gist bevat Like A Bloody Mary ook tomatenpuree, Tabasco rode pepersaus en de beruchte Worcestershiresaus. De perfecte bierstijl voor zo’n stevig bier is de Gose: dankzij het zoutgehalte sluiten deze Duitse stijl en de grondstoffen van de Bloody Mary perfect op elkaar aan.
Als je op zoek bent naar een absoluut onconventioneel bier, dan ben je hier aan het juiste adres. Hetzelfde geldt voor iedereen die op zondagochtend van zijn kater af wil. Nou, snap het!
Water, gerstemout , tarwemout , gepureerde tomaten, hop, Tabasco rode pepersaus, Worcestershiresaus.