Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Zo goed dat het bijna vervelend wordt.
Deze stout verdient zijn naam echt: hij is donker, hij ruikt bedwelmend en de volle body zit vol zware aroma's. De Estse brouwerij Lehe weet op meesterlijke wijze de mooiste bieren te brouwen en het is voor ons dan ook geen verrassing dat deze stout ook culinair een absoluut genot is. Bij het diepzwarte bier raden wij een selectie hartige gerechten aan: knapperige bladsalades, bijvoorbeeld met toevoeging van berglinzen, aangebraden spek, walnoten en fijne blauwe kaas, of een lamskotelet met gegratineerde geitenkaas op gebakken bonen met een vleugje van tijm.
Intimidatie door Stout presenteert zich in een ondoordringbare zwarte mahoniehouten toon en glinsterend koper. Een kleine hoeveelheid romig, hazelnootbruin schuim ligt bovenop het donkere bier en verspreidt een verleidelijke geur van sterke geroosterde aroma's, donkere mannenchocolade, delicaat kruidige drop en gedroogd rood fruit. Een vleugje alcohol rondt de olfactorische eerste indruk af en doet uitkijken naar de eerste slok. De initiële smaak onthult de volumineuze body van deze stout en brengt een hele reeks donkere tonen op de tong. Het spectrum strekt zich uit van fruitige tonen over karamel en mokka tot gerookt hout en subtiel smeltende chocolade. Een bitterheid die toeneemt naar de afdronk balanceert vakkundig de zware zoetheid en maakt van de stout een complex meesterwerk van aroma's.
Water, gerstemout , tarwehop , gist