Beieren is een deelstaat die op culinair gebied een breed scala aan lekkernijen te bieden heeft. De traditionele Beierse keuken is hartig, hartig en huisgemaakt. Wij zijn dol op gebraad, dumplings, savooiekool, worstjes, gebakken kip, gehaktbrood, pretzels en snacks, maar er is één ding waar we bijzonder dol op zijn: forel. In de vele forellenvijvers en kabbelende beekjes in de regio zwemmen regenboogforellen, beekforellen en zalmforellen: een heerlijke soort die u in allerlei gerechten kunt gebruiken. Wij eten deze elegante vis het liefst gerookt op vers steenovenbrood met een klodder mierikswortel, maar forel smaakt ook lekker als hij in boter wordt gebakken, in een azijnbouillon wordt gekookt (in Beieren "blauwe forel" genoemd) of in de oven wordt gebakken. geserveerd met aardappelsalade. En omdat Beieren een waar genotsland is, vindt u hier uiteraard ook het juiste bier bij vis.
Onze favoriet bij forel is de Ayinger Bairisch Pils. De brouwexperts uit de regio München gebruiken handgeplukte mout en een fijne hop uit de Hallertau-regio om hun pils te brouwen. Deze klassieker vloeit in kristalhelder lichtgoud het glas in en is versierd met een statige kroon van luchtig, sneeuwwit schuim. Het slanke bier is licht koolzuurhoudend en heeft subtiele tonen van brood, romige honing, bloemige hop, een vleugje citroen en een frisse, schone en ongecompliceerde bitterheid op de tong.
Perfect bij vis!
Water, gerstemout , hop