Zelfs als we onszelf als zomerkinderen beschouwen, kunnen we niet volledig ontsnappen aan de charme van de winter. Als de eerste vorst het landschap met glinsterende kristallen bedekt, de winterzon uit de ijsblauwe hemel schijnt, de sneeuw in pluizige vlokken uit de wolken valt en de daken van de huizen versierd zijn met een laagje poedersuiker, als de geur van geroosterde amandelen en glühwein doordringen de straten van de oude stad, de adventslichten verlichten de steeds vroegere nacht, kerstliederen klinken en de verwachting van kerstavond wordt steeds tastbaarder van adventszondag tot adventszondag, dan zijn ook wij een beetje verliefd op de koudste van alle seizoenen. Er is een magische magie inherent aan de winter, die het team van brouwerij Camba Bavaria ook heeft herkend en vastgelegd in een bier.
Hun wintermagie is een seizoensspecialiteit die al enkele jaren rond de Advent verkrijgbaar is. De winterse Märzen wordt gebrouwen met drie soorten mouten en zorgt voor een feestelijke sfeer met een heerlijk aanbod aan kruidige aroma’s. Het sterke alcoholpercentage van 6,0% zorgt voor een aangename warmte.
De wintermagie van Camba vloeit in het glas in de kleur van vers geperste honing en is versierd met een luchtige ivoorkleurige schuimkroon. De geur en smaak zijn een winterse symfonie van kruidige honing, gekarameliseerde hazelnoten, ovenvers brood en een vleugje bittere hop.
Water, gerstemout , hop, gist